Těstoviny s chřestem, česnekem a šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 250 g Těstoviny Penne
  • 500 g Chřest zelený
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 58.8 mg
  • Draslík 31.3 mg
  • Vláknina 270 mg
  • Vitamín A 270 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest uvaříme v 700 ml osolené vody se špetkou cukru. Vařený chřest nakrájíme na kousky a špičky výhonků chřestu odložíme na konečnou ozdobu.

  • 2

    Ve zbylé vodě uvaříme těstoviny podle návodu na přípravu, poté je scedíme a necháme okapat.

  • 3

    V širším hrnci rozpustíme máslo a vmícháme do něj prolisovaný česnek a necháme zpěnit. Potom k česnekovému máslu přisypeme kousky vařeného chřestu a zaprášíme moukou.

  • 4

    Potom pomalu, za stálého míchání, přiléváme do směsi šlehačku a promícháme. Potom přisypeme nadrobno pokrájenou petrželovou nať a 5 minut povaříme. Poté mírně vychladlou směs rozmixujeme, znovu přihřejeme a vmícháme do těstovin. Před podáváním ozdobíme hlavičkami chřestu a lístky bazalky a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme horké.

Komentáře k receptu