Kuře s rýží na španělský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 25 dkg Hrášek mražený
  • 15 dkg Párky jemné
  • 30 dkg Rýže loupaná
  • 40 dkg Kuřecí maso vařené
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 9.6 mg
  • Draslík 196 mg
  • Vláknina 9249.6 mg
  • Vitamín A 9249.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi rozpustíme máslo a olej. Cibuli restujeme dozlatova, přisypeme propláchnutou a okapanou rýži a restujeme cca 5 min. Přidáme papriku nakrájenou na proužky. Zalijeme drůbežím vývarem a vaříme 15 minut. Občas promícháme.

  • 2

    Přidáme hrášek, párek nakrájený na silné plátky a vařené kuřecí maso. Vaříme dalších 10 - 15 minut, dokud se vývar nevstřebá.

  • 3

    Osolíme a opepříme cayenským pepřem. Ozdobíme petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu