Rýže z Portorika
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 30 g Petržel - nať
- 3 g Tymián sušený
- 3 g Kurkuma
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 10 g Chilli paprička
- 150 g Cibulka jarní
- 3 g Kmín římský
- 100 g Fazole červené sterilované
- 250 g Rýže dlouhozrnná
- 400 ml Vývar drůbeží
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Limetka
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 12 g
- Sodík 564 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 428.3 mg
- Vláknina 9083 mg
- Vitamín A 9083 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vyškvaříme v oleji na kostičky nakrájenou slaninu. Krátce na ní osmažíme na kolečka nakrájenou cibulku. Vložíme drcený česnek a ještě 2 minuty smažíme. 
- 
                                2Přisypeme rýži a za stálého míchání ji opražíme. Vložíme rajčata i se šťávou, 2 lžíce nasekané petrželové nati, bobkové listy, nasekané chilli papričky, kurkumu, kmín a tymián a promícháme. 
- 
                                3Přidáme fazole a vývar a přivedeme k varu. Přikryjeme a podusíme, až rýže změkne a tekutina se vypaří. 
- 
                                4Posypeme zbytkem petržele a servírujeme ozdobené dílky limetky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        