Obrácený sýrový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cuketa
  • 90 g Sýr Parmezán
  • 90 g Mozzarella
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 250 g Listové těsto
  • 1 kávová lžička Máta
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Pesto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 917 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 218.1 mg
  • Draslík 431.7 mg
  • Vláknina 4905.1 mg
  • Vitamín A 4905.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety nastrouháme, dáme je do cedníku a necháme asi 10 minut okapat. Vymačkáme a vysušíme je papírovými ubrousky.

  • 2

    Z těsta vyválíme čtverec asi o 2,5 cm větší, než je pekáč. Smícháme cukety s nastrouhaným parmezánem, mozzarellou, 2 rozšlehanými vejci, pestem, drceným česnekem a mátou, podle chuti osolíme a opepříme. Směs rozetřeme do pekáče. Těstem směs v pekáči přikryjeme a okraje odkrojíme. Na povrchu těsta uděláme nožem zářezy.

  • 3

    Ze zbytků těsta vykrájíme tvořítky na cukroví ozdobné tvary. Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobné tvary na něj položíme a potřeme je také vejcem. Pečeme v rozehřáté troubě asi půl hodiny.

Komentáře k receptu