Bramborové lívance z vařených brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 15 g Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory vařené ve slupce
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 2099 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 67.3 mg
  • Draslík 1037.2 mg
  • Vláknina 18900 mg
  • Vitamín A 18900 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vychladlé vařené brambory oloupeme, rozmačkáme, přisypeme mouku, přidáme vejce a osolíme. Vypracujeme tužší těsto, rozválíme ho na tenkou placku, ze které vykrajujeme tenké lívance.

  • 2

    V pánvi s nepřilnavým povrchem opékáme jednotlivé lívance nasucho, hotové lívance potřeme rozpuštěným máslem, zavineme a ještě teplé podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.

Komentáře k receptu