Rychlý švestkový kompot

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Švestky
  • 85 g Cukr krupice
  • 200 g Řecký jogurt
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 ks Badyán
  • 1 ks Pomerančová kůra
  • 0.5 ks Skořice celá
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 222.5 mg
  • Vláknina 8930.5 mg
  • Vitamín A 8930.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu vsypeme cukr, přilijeme 300ml vody, přidáme badyán, skořici, pomerančovou šťávu a kousek pomerančové kůry. Za častého míchání zvolna zahříváme, aby se cukr rozpustil.

  • 2

    Přidáme omyté, rozpůlené a vypeckované švestky. Promícháme, aby se švestky obalily v sirupu a povaříme 10-15 minut doměkka. Vyjmeme pomerančovou kůru, badyán a skořici.

  • 3

    Kompot rozdělíme do mističek a podáváme s kopečkem řeckého jogurtu, přelitý medem.

Komentáře k receptu