Zapečené broskve s muškátovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cukr vanilka
  • 60 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Broskve
  • 2 ks Fíky čerstvé
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Kardamom
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Víno muškátové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 497.6 mg
  • Vláknina 8555 mg
  • Vitamín A 8555 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté broskve krátce spaříme v hrnci s vroucí vodou, vyjmeme do ledové vody a oloupeme.

  • 2

    Oloupané broskve rozpůlíme, vypeckujeme a každou polovinu rozkrojíme na 3 dílky. Spolu s fíky nakrájenými na čtvrtky rozložíme do zapékací formy a posypeme vanilkovým cukrem, kardamomem, citronovou kůrou a zakapeme citronovou šťávou. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a ovoce pečeme asi 20 minut.

  • 3

    V horké vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem a vínem do pěny.

  • 4

    Vinnou pěnou přelijeme pečené ovoce a vložíme asi na 1/2 minuty pod rozpálený gril v troubě.

  • 5

    Dezert podáváme teplý.

Komentáře k receptu