Matjes v majonézové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Majonéza
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Matjesy - filet
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1789 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 64.5 mg
  • Vláknina 5144 mg
  • Vitamín A 5144 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme.

  • 2

    Ušleháme smetanu a poté jemně smícháme s dvojnásobným množstvím majonézy.

  • 3

    Vymačkané okurky přidáme do majonézy a zamícháme.

  • 4

    Na závěr vykostíme matjesy, nakrájíme z nich slabé proužky a smícháme s majonézou.

  • 5

    Předkrm dáme do skleněné či porcelánové misky, obložíme citrónem nakrájeným na půlměsíčky a dáme vychladit.

  • 6

    Předkrm se podává velmi dobře vychlazený.

Komentáře k receptu