Zapečené hrušky s ostružinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Ořechy vlašské
  • 225 g Mascarpone
  • 30 g Cukr třtinový
  • 150 g Ostružiny
  • 4 ks Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 294.2 mg
  • Vláknina 15345 mg
  • Vitamín A 15345 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hrušky nakrájíme na čtvrtky a jádřinec odstraníme. Slupkou dolů je urovnáme do zapékací mísy. Hrušky posypeme omytými, osušenými ostružinami a nahrubo nasekanými ořechy. Povrch poklademe kopečky mascarpone a posypeme cukrem.

  • 2

    Grilujeme v troubě pod rozpáleným grilem 3-5 minut, aby mascarpone bylo horké a cukr karamelizoval.

  • 3

    Dezert podáváme teplý.

Komentáře k receptu