Bramborový salát s jablky a slanečkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 1086 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 96.9 mg
 - Draslík 628.7 mg
 - Vláknina 8485 mg
 - Vitamín A 8485 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Zároveň uvaříme natvrdo 3 vejce a oloupeme. Slanečkové řezy namočíme do vlažného mléka, abychom se zbavili soli.
 - 
                                2
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, kyselé okurky na kostičky, vařené bílky posekáme najemno, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, petrželku posekáme.
 - 
                                3
Do salátové mísy nasypeme brambory, přisypeme okurku, cibuli, jablka, kapary, bílky a promícháme.
 - 
                                4
Slanečky vyndáme z mléka, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky. Přimícháme do salátu.
 - 
                                5
Vařené žloutky vidličkou rozmělníme, vmícháme do smetany, přidáme ocet, petrželku, sůl, pepř, dobře promícháme a vmícháme do salátu, vložíme do lednice a necháme vychladit.