Bramborový salát s jablky a slanečkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Filé ze slanečka
  • 150 g Cibule
  • 100 g Okurky nakládané
  • 200 g Jablka
  • 20 g Kapary
  • 15 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 20 g Smetana zakysaná 14%
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 5 ml Ocet vinný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1086 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 96.9 mg
  • Draslík 628.7 mg
  • Vláknina 8485 mg
  • Vitamín A 8485 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Zároveň uvaříme natvrdo 3 vejce a oloupeme. Slanečkové řezy namočíme do vlažného mléka, abychom se zbavili soli.

  • 2

    Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, kyselé okurky na kostičky, vařené bílky posekáme najemno, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, petrželku posekáme.

  • 3

    Do salátové mísy nasypeme brambory, přisypeme okurku, cibuli, jablka, kapary, bílky a promícháme.

  • 4

    Slanečky vyndáme z mléka, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky. Přimícháme do salátu.

  • 5

    Vařené žloutky vidličkou rozmělníme, vmícháme do smetany, přidáme ocet, petrželku, sůl, pepř, dobře promícháme a vmícháme do salátu, vložíme do lednice a necháme vychladit.

Komentáře k receptu