Trojbarevné chilli s krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí maso
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Fazole červené sterilované
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 620 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 1017.9 mg
  • Vláknina 19639.1 mg
  • Vitamín A 19639.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Omyté krůtí maso umeleme, přidáme do základu, okořeníme chilli a kmínem a za stálého míchání maso opečeme po všech stranách. Přisypeme mletou papriku, promícháme a přilijeme rajčata a vodu. Osolíme, opepříme a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut.

  • 2

    Nakonec přidáme okapané fazole a podusíme ještě 10 minut. Podle potřeby podlijeme trochou vody.

  • 3

    Nakonec pokrm osladíme a přisolíme. Před podáváním necháme 10 minut odpočinout. Každou porci ozdobíme dílkem citronu.

Komentáře k receptu