Filetii di sogliola cannelloni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 115 g Rajčata
  • 175 g Krevety tygří - loupané
  • 115 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Šalotka
  • 6 ks Cannelloni
  • 12 plátek Platýz - filety
  • 1.5 dl Víno červené
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 526 mg
  • Vláknina 931.7 mg
  • Vitamín A 931.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky platýze potřeme trochou vína, osolíme, opepříme a srolujeme je stranou s kůží ven. Upevníme párátkem. Dáme je do velké pánve v jedné vrstvě, přelijeme zbývajícím vínem a povaříme 4 minuty. Vyndáme je z pánve a uschováme tekutinu.

  • 2

    V další pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pokrájené šalotky, houby, rajčata, sůl, rajčatový protlak. Osolíme a opepříme mouku a přidáme ji do pánve. Přilijeme uschovanou tekutinu a polovinu mléka. Vaříme 4 minuty za neustálého míchání, poté sundáme pánev z ohně a vmícháme smetanu.

  • 3

    Lehce osolenou vodu přivedeme ve velkém hrnci do varu, přidáme cannelloni a vaříme 8 minut. Scedíme je a necháme vychladnout.

  • 4

    Odstraníme z rybích závitků párátka.

  • 5

    Cannelloni dáme do zapékací mísy, do každé trubičky vložíme dva závitky, 2 krevety, přelijeme omáčkou a v předehřáté troubě zapékáme při teplotě 200 stupňů 20 minut.

  • 6

    Pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu