Provensálské lasagne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 400 g Rajčata
  • 250 g Sýr Gouda 30%
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 200 g Mozzarella
  • 250 g Těstoviny Lasagne
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Provensálské koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1067 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 149 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 78.8 mg
  • Draslík 436.9 mg
  • Vláknina 5788.5 mg
  • Vitamín A 5788.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dle návodu připravíme lasagne.

  • 2

    Osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, česnek a mrkev. Přidáme maso, máslo a zalijeme vínem.

  • 3

    Jakmile je maso orestované, přidáme rajčata, osolíme a ochutíme kořením. 40 minut dusíme. Přimícháme smetanu a jogurt a povaříme.

  • 4

    Zapečeme s lasagněmi, mozzarellou a sýrem.

Komentáře k receptu