Bramborové lívance s mákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 160 g Mák mletý
  • 80 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Brambory vařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 52.9 mg
  • Draslík 751.6 mg
  • Vláknina 18933.3 mg
  • Vitamín A 18933.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno, vložíme do mísy, přisypeme mouku, špetku soli, přidáme vejce a vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme ho na tenký plát, ze kterého vykrajujeme lívance.

  • 2

    V pánvi s nepřilnavým povrchem opečeme lívance po obou stranách nasucho, hotové je potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem. Zavineme jako palačinky, rozdělíme na talíře a podáváme jako moučník.

Komentáře k receptu