Chřest s pikantním tvarohem
Suroviny
- 1 kostka Cukr kostkový
 - 30 g Lněné semínko
 - 300 g Tvaroh jihočeský polotučný
 - 50 ml Mléko polotučné
 - 50 ml Olej olivový
 - 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 ks Šalotka
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 kg Chřest zelený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 51 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 28.3 mg
 - Draslík 151.1 mg
 - Vláknina 3097.3 mg
 - Vitamín A 3097.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pikantní tvaroh:
 - 
                                2
šalotku nasekáme na jemné kostičky, česnek utřeme, papriku nakrájíme na drobné kousky a vše důkladně zamícháme do tvarohu. Krém rozředíme mlékem a ochutíme solí a pepřem. Těsně před podáváním vmícháme do krému do tuha ušlehanou šlehačku.
 - 
                                3
Chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Uvařený okapaný chřest rozdělíme na talíře, na chřest upravíme tvarohový krém a na závěr pokrm posypeme lněným semínkem. Podáváme teplé.