Shiitake krevety na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 60 g Fazolové lusky zelené
  • 60 g Shiitake houby
  • 60 g Klasy kukuřice mražené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 0.68 dl Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 65.6 mg
  • Draslík 99.7 mg
  • Vláknina 2954 mg
  • Vitamín A 2954 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odřízneme u fazolek stopky a pokrájíme je, nakrájíme mrkev, čínské houby, cibulky a rozpůlené klásky kukuřice. Krevety obalíme ve směsi bílku, soli a solamylu.

  • 2

    Wok předehřejeme, přidáme rostlinný olej a krevety osmahneme. Poté je vyjmeme, vylijeme z woku většinu oleje a ponecháme jen asi jednu lžíci. Přidáme zelené fazolky, kukuřici, mrkev, pokrájenou jarní cibulku a houby. Restujeme asi 2 minuty. Přidáme krevety, cukr, víno, zázvor, sójovou omáčku, vše promícháme a dusíme 10–15 minut. Zakápneme sezamovým olejem a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu