Koláčky z karamelizovaných jablek a mandlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 115 g Cukr třtinový
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 115 g Mandle mleté
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Sirup javorový
  • 2 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 752 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 276 mg
  • Draslík 413.6 mg
  • Vláknina 9261.7 mg
  • Vitamín A 9261.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, máslo a cukr zpracujeme v robotu na drobenku. Přidáme žloutky a znovu prošleháme. Na pracovní ploše těsto vyválíme a vyložíme jím kulaté koláčové formy o průměru 10cm. Uložíme na 30 minut do chladničky.

  • 2

    Potom na těsto položíme pečicí papír, zatížíme fazolemi a korpusy pečeme 10 minut ve středně vyhřáté troubě. Vyjmeme, papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 5 minut.

  • 3

    Příprava náplně: Vejce, zakysanou smetanu, javorový sirup, třtinový cukr, likér, vanilkovou tresť a mleté mandle prošleháme. Vlijeme na prochladlé korpusy, navrch rozložíme oloupaná, na plátky nakrájená jablka a posypeme cukrem.

  • 4

    Pečeme ještě 20 minut. Koláčky podáváme studené.

Komentáře k receptu