Vepřový řízek v těstíčku z Pohořelic

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 500 g Vepřová kýta
  • 150 g Olej slunečnicový
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Broskve
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 858 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 147.6 mg
  • Draslík 642.3 mg
  • Vláknina 4839.8 mg
  • Vitamín A 4839.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 14.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 158.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme 4 plátky. Řízky naklepeme, osolíme (1 lžička), posypeme bílým pepřem a drceným kmínem.

  • 2

    Do mísy dáme mléko a rozšleháme v něm vejce s plnotučnou hořčicí, solí (0.5 lžičky) a černým pepřem. Přidáme mouku a vyšleháme hladké husté těstíčko.

  • 3

    4 poloviny kompotovaných loupané broskví vyjmeme z kompotu a necháme odkapat. Tvrdý sýr nastrouháme do misky.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej. Plátky masa smočíme v těstíčku a dáme na rozpálený olej. Snížíme teplotu a řízky smažíme z každé strany dozlatova. Když smažíme druhou stranu řízku, vrchní stranu opatrně posypeme nastrouhaným sýrem, aby se rozpekl.

  • 5

    Usmažené řízky dáme na talíře. Na každý řízek položíme polovinu kompotované broskve a podáváme.

Komentáře k receptu