Mušličky těstovinové s mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 6 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2.5 dl Víno bílé
  • 2 kg Mušle slávky
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 903 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1234 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 173.3 mg
  • Draslík 1194.3 mg
  • Vláknina 1711.7 mg
  • Vitamín A 1711.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle propereme v čisté vodě. Do velkého hrnce dáme mušle s bílým vínem a polovinou pokrájené cibule. Zakryjeme hrnec pokličkou, zatřeseme jím a podusíme 3 minuty mušle, dokud se neotevřou.

  • 2

    Sundáme hrnec z plamene, vyndáme mušle, vývar uschováme a dáme stranou. Mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme.

  • 3

    Máslo rozehřejeme na pánvi a osmahneme zbylou cibuli, přidáme česnek a minutu smažíme. Přilijeme zbytek vývaru a mícháme, dokud se vše nespojí. Vmícháme smetanu a petrželku, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.

  • 4

    Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme těstoviny a olej a 10 minut vaříme, poté je scedíme a necháme okapat. Dáme zpět do hrnce, zakryjeme pokličkou a uchováváme v teple.

  • 5

    Vyndáme mušle z lastur a vmícháme mušle do smetanové omáčky. Těstoviny přemístíme na ohřátou mísu, přelijeme omáčkou a promícháme.

  • 6

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu