Kuřecí prsa s křupavou zeleninou a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 5 g Sůl
  • 200 g Zelí čínské
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 4 polévková lžíce Polévkové koření Maggi
  • 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 341.7 mg
  • Draslík 1736.5 mg
  • Vláknina 11454.2 mg
  • Vitamín A 11454.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa vypereme, osušíme a nakrájíme na nudličky nebo malé kousky. Maso necháme uležet několik hodin v marinádě. Marinované maso osmažíme na rozpáleném oleji. Pokud je marináda pro nás dostatečně tučná, olej používat nemusíme.

  • 2

    Potom přidáme k masu nakrájenou papriku a pár minut restujeme. Do této směsi přidáme ještě nakrájený pórek, žampióny na plátky a čínské zelí, které jsme nakrájeli na nudličky. Vše smažíme, dokud zelenina není křupavá a maso měkké.

  • 3

    Marináda: 3 žloutky, 4 lžíce oleje, 4 lžíce maggi, 2 lžíce worcesteru, 1 lžička pálivé papriky (nebo chilli), půl lžičky soli a pepř.

Komentáře k receptu