Dušená kuřata s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 9 g Sůl
  • 2 g Nové koření celé
  • 1000 g Kuře
  • 100 g Petržel kořen
  • 800 g Chřest zelený
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 738 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 479 mg
  • Vláknina 3391.2 mg
  • Vitamín A 3391.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřata vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, nové koření a sůl a uvaříme doměkka. Hotová kuřata vyjmeme a naporcujeme, do vývaru vložíme chřest a krátce povaříme. Chřest vyjmeme a nakrájíme na 2 cm kousky, tvrdé části vyhodíme.

  • 2

    Vývar scedíme a čistý necháme vyvařit asi na 1 litr. V misce smícháme rozpuštěné máslo s moukou a za stálého míchání vlijeme do vývaru a necháme povařit do zhoustnutí. Vrátíme zpět kuřecí porce a chřest, dosolíme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu