Nadívané kuře po polsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Játra kuřecí
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Strouhanka
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 1000 g Kuře
  • 5 g Kmín drcený
  • 30 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 338 mg
  • Draslík 437.7 mg
  • Vláknina 2204.5 mg
  • Vitamín A 2204.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozkrájené rohlíky namočíme do mléka, přidáme cibuli a játra a vše umeleme na masovém strojku. V misce utřeme polovinu másla se žloutky, přidáme namletou směs, nasekaný kopr, sůl a pepř, podle potřeby strouhanku a nakonec bílky. Vše důkladně promícháme a vzniklou nádivkou naplníme uvnitř nasolené kuře. Sešijeme nebo sepneme jehlami, povrch kuřete osolíme a posypeme kmínem.

  • 2

    V pekáči rozpustíme máslo, kuře do něj vložíme, zakryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu, podléváme šťávou, ke konci pečení odkryjeme, aby se kůže opekla dozlatova.

Komentáře k receptu