Zelné střapačky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1536 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 40.8 mg
 - Draslík 1101.2 mg
 - Vláknina 16440 mg
 - Vitamín A 16440 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové brambory nastrouháme najemno, vařené brambory nastrouháme nahrubo. Vložíme do mísy, přisypeme obě mouky a vypracujeme hustější těsto. Z těsta odtrháváme menší kousky, které vhazujeme do osolené vroucí vody a 10 minut povaříme, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vložíme do horké pánve a rozškvaříme. Polovinu dáme stranou a k polovině slaniny přidáme pokrájené kysané zelí, chvíli podusíme, přimícháme uvařené střapačky, prohřejeme, rozdělíme na talíře a polijeme druhou polovinou rozškvařené slaniny. Podáváme ihned, dokud jsou střapačky teplé.