Valašské svíčkové řezy s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 250 g Játra drůbeží
  • 400 g Rýže dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 ks Šalotka
  • 1 dl Víno červené
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 1056 mg
  • Vláknina 2360 mg
  • Vitamín A 2360 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Omytá a od blan očištěná játra pokrájíme na malé hranolky. Chilli papričku omyjeme, rozřízneme, zbavíme semínek a pokrájíme ji na tenké nudličky. Šalotku nakrájíme na tenké kroužky.

  • 2

    V pánvi si rozpálíme olej, na kterém zprudka orestujeme plátky masa z každé strany, přidáme šalotku, chilli papričku, játra a společně je restujeme přibližně další minutu.

  • 3

    Přimícháme kečup, červené víno, krátce provaříme, ochutíme solí, pepřem a podáváme s dušenou rýži.

Komentáře k receptu