Kuřecí roládky s paprikášem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 100 g Salám Herkules
  • 150 g Sýr bílý jadel 38%
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 g Sůl
  • 200 ml Smetana sladká 12%
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Křenová pasta - Krenex
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 371 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso opereme, osušíme a lehce naklepeme. Poté maso opepříme, osolíme, poklademe kolečky salámu paprikáše (herkules) a sýra jadel. Takto připravené plátky srolujume a zpevníme buď párátky nebo nití.

  • 2

    Na rozpálený olej poklademe roládky a krátce osmahneme. Během smažení je obracíme, aby byly opečené ze všech stran. Dopékáme doměkka při nižší teplotě. Upečené maso dáme stranou pánve. Před podáváním ho nakrájíme na plátky.

  • 3

    Vzniklou šťávu zahustíme moukou (2 lžíce), osmažíme a zalijeme mlékem, tím vytvoříme omáčku, kterou ochutíme krenexem. Ještě krátce povaříme, zjemníme šlehačkou a dle chuti osolíme.

  • 4

    Touto omáčkou zaléváme maso.

Komentáře k receptu