Zelené fazole se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šunka Serrano
  • 500 g Fazole
  • 120 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 910 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 79 mg
  • Vláknina 1139 mg
  • Vitamín A 1139 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole rozehřejeme olej a zvolna na něm orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, rozmělněný česnek a rastujeme dál, aby šunka začala zlátnout. Přidáme vyloupané zelené fazole, podlijeme vínem a za občasného promíchání vaříme 8-10 minut.

  • 2

    Snížíme příkon tepla, přilijeme vývar, promícháme a povaříme dalších 10 minut.

  • 3

    Hotový pokrm upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

  • 4

    Můžeme doplnit opečeným chlebem.

Komentáře k receptu