Klobásy na hořčici
Suroviny
- 225 g Houby čerstvé
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 kávová lžička Hořčice kremžská
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 12 ks Klobása vepřová
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Jablka
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 955 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 82 g
 - Sodík 1721 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 175.5 mg
 - Draslík 863.7 mg
 - Vláknina 4691 mg
 - Vitamín A 4691 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole na rozehřátém oleji zvolna opečeme klobásky dozlatova a vyjmeme. Do kastrolu vsypeme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a osmažíme ji. Přidáme očištěné, případně nakrájené houby a smažíme 5 minut. Vmícháme oloupané, na kousky nakrájené jablko, bobkový list, nasekanou šalvěj a vývar. Přivedeme k varu, vložíme klobásy a pod pokličkou za častého míchání podusíme 20 minut. Jablka se mají rozpadnout - pokud ne, rozmačkáme je vidličkou.
 - 
                                2
V misce promícháme hořčici se smetanou, osolíme a opepříme. Vlijeme do kastrolu a povaříme 5 minut do zhoustnutí.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou je bramborová kaše a dušené zelí.