Zelený salát s jablkem, pistáciemi a sýrem Brie

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Sýr Brie
  • 400 g Salát hlávkový
  • 50 ml Olej avokádový
  • 50 ml Džus jablečný
  • 2 ks Jablka
  • 1 hrst Pistácie
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 31.3 mg
  • Draslík 229.9 mg
  • Vláknina 7902.8 mg
  • Vitamín A 7902.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na zálivku smícháme avokádový olej, jablečnou šťávu a balzamikový ocet, ochutíme solí a čerstvě umletým pepřem.

  • 2

    Salátové listy smícháme s polovinou zálivky, rozdělíme na talíře. Na salát naskládáme jablka nakrájená na tenké plátky, loupané pistácie a sýr nakrájený na plátky.

  • 3

    Zbytek zálivky nalijeme kolem salátu a podáváme.

Komentáře k receptu