Perník s pivem
Suroviny
- 160 g Cukr krupice
 - 210 g Mouka pšeničná hladká
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 350 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 190 ml Máslo čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Hřebíček
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do perníku
 - 0.5 ks Badyán
 - 1 polévková lžíce Hrozinky
 - 1.5 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 164.7 mg
 - Draslík 141.7 mg
 - Vláknina 2677.5 mg
 - Vitamín A 2677.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pivo s máslem, mletým kořením a hrozinkami asi pět minut vaříme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Vejce s cukrem ušleháme v míse, přidáme med, prosátou mouku s kypřícím práškem a vmícháme prochladlou pivní směs. Nakonec zamícháme do těsta posekané ořechy a těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu.
 - 
                                3
Perník můžeme vylepšit čokoládovou polevou, případně perník rozřízneme a potřeme marmeládou.