Plněné pivní rohlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Droždí
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 80 g Šunka dušená
  • 60 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 50 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 3307 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 180.7 mg
  • Draslík 340.3 mg
  • Vláknina 1525.1 mg
  • Vitamín A 1525.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z rozdrobeného droždí, dvou lžic vlažného piva, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek a na teple necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku se solí, vlijeme rozšlehané vejce, rozpuštěné máslo, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou těsto necháme na teple vykynout.

  • 2

    V mezičase na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou šunku, sůl, pepř, pivo a dusíme, až se pivo vydusí. Poté vmícháme jemně pokrájenou petrželovou nať a nastrouhaný sýr.

  • 3

    Na vále rozválíme z vykynutého těsta kolo, z něj vykrájíme osm trojúhelníků. Do středu každého trojúhelníku dáme nádivku a trojúhelník srolujeme ke špičce. Hotové rohlíky klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v předehřáté troubě zhruba dvacet minut.

Komentáře k receptu