Kuřecí řízky v ostré marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 2 g Sůl
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Polévkové koření
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Koření Orientální
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.37 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 125.3 mg
  • Draslík 436 mg
  • Vláknina 980 mg
  • Vitamín A 980 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Takto připravené maso naložíme do marinády z 1 vejce, 2 lžic oleje, 2 lžic solamylu, 2 ks rozmačkaných stroužků česneku, malé cibule nakrájené na malé kousky, 1 lžičky hořčice, soli, koření Adamovo žebro nebo orientální, pár kapek polévkového koření maggi.

  • 3

    Do této marinády vložíme kuřecí maso a necháme uležet.

  • 4

    Když ho vyjmeme z marinády, ještě namočené obalíme ve hladké mouce.

  • 5

    Na rozehřátém oleji maso osmažíme dozlatova.

Komentáře k receptu