Králík vařený se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mrkev kořen
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 4 g Bobkový list
  • 4 g Nové koření celé
  • 30 g Petržel kořen
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Smetana zakysaná 14%
  • 5 ml Ocet vinný
  • 1 kg Králík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 1574 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 191.2 mg
  • Draslík 692.2 mg
  • Vláknina 2742.4 mg
  • Vitamín A 2742.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí předek i s drůbky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi hodinu. Králíka vyjmeme, obereme maso a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, celer na nudličky.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, zeleninu a orestujeme. Zasypeme polovinou mouky, orestujeme a zalijeme vývarem z králíka. Povaříme a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem rovnou v hrnci. Ve smetaně rozmícháme druhou polovinu mouky a přilijeme do omáčky. Ochutíme novým kořením, bobkovým listem. Povaříme 20 minut, přidáme králičí maso, prohřejeme a odstavíme. Dochutíme solí, pepřem a octem. Nové koření s bobkovým listem vyndáme.

Komentáře k receptu