Salát Dubáček s žampiony a uzeným lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Losos uzený
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 450 g Salát listový Dubáček
  • 200 g Mozzarela na pizzu 40%
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Karotka
  • 2 špetka Cukr třtinový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 7 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 8 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 25.1 mg
  • Draslík 473.2 mg
  • Vláknina 7764.3 mg
  • Vitamín A 7764.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát Dubáček pečlivě omyjeme a listy odložíme do mísy. Uzeného lososa nakrájíme na proužky a sýr Mozzarelu pokrájíme na tenká kolečka, která jednotlivě rozdělíme na kroužky. Čtvrtky vlašských ořechů dozlatova nasucho opražíme. Česnek očistíme a prolisujeme. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěné, omyté a osušené mladé žampiony pokrájíme na plátky. Očištěnou a omytou karotku pokrájíme na velmi tenké nudličky.

  • 2

    Připravíme zálivku: Sherry ocet dáme do misky, přidáme česnek, sůl, pepř, hořčici, cukr a postupně zašleháme olivový olej s chilli.

  • 3

    Do mísy dáme lososa, sýr, žampiony a karotku. Promícháme, zalijeme zálivkou a necháme 10 minut odpočinout. Salát promícháme s pažitkou a ořechovým olejem.

  • 4

    Na mísu rozložíme listy salátu, na ně ozdobně položíme smíchané ingredience (losos, sýr, žampiony, karotku), vše posypeme ořechy a podáváme.

Komentáře k receptu