Nepečené hříbečky z mandlového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Ořechy lískové pražené
  • 100 g Mandle
  • 400 g Cukr moučkový
  • 30 g Čokoláda hořká
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 305.2 mg
  • Vláknina 7900 mg
  • Vitamín A 7900 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 6.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Strouhané ořechy a mandle smícháme s bílkem a utlučeme v hmoždíři. Vysypeme na vál, přidáme cukr a bílek, přilijeme rum a vypracujeme těsto. Hmotu rozdělíme na dvě části.

  • 2

    Do jedné vmícháme nastrouhanou čokoládu, vytvoříme hlavičky hříbečků a do každé uděláme obrácenou vařečkou dolíček. Ze světlé části vytvarujeme nožičky, bílkem spojíme s hlavičkami a na prkénku posypaném cukrem necháme oschnout.

Komentáře k receptu