Muffiny s hříbky a jarní cibulkou
Suroviny
- 250 g Listové těsto
 - 100 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 125 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 120 g Hříbky čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 špetka Zázvor mletý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 87 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 38.5 mg
 - Draslík 95.2 mg
 - Vláknina 1642.8 mg
 - Vitamín A 1642.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme, omyjeme a osušíme hřiby. Nakrájíme je na menší plátky. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
 - 
                                2
V pánvi si rozpálíme olej s máslem a cibuli s hřiby restujeme za stálého míchání přibližně 2-3 minuty. Pak je necháme zchladnout.
 - 
                                3
Do mísy dáme vajíčko, které vyšleháme. Smícháme ho s měkkým smetanovým sýrem, nastrouhaným parmezánem, moukou, směsí restovaných hříbků s cibulkou, pepřem, podle chuti dosolíme, přidáme mletý zázvor, špetku muškátového oříšku. Směs na náplň dobře promícháme.
 - 
                                4
Na pomoučeném vále si rozválíme listové těsto na plát o síle přibližně 3 mm. Nakrájíme z něj čtverečky o 1 cm větší, než jsou formičky na muffiny. Pak těstem vyložíme formičky a naplníme je připravenou náplní. Okraje těsta přehneme přes náplň, kterou posypeme nastrouhaným Eidamem.
 - 
                                5
Muffiny dáme na pekáč do předem vyhřáté trouby. Pečeme je při 200°C přibližně 25-35 minut dozlatova.
 - 
                                6
Upečené muffiny necháme 5 minut zchladnout, pak je vyklepneme z formiček a hned je podáváme.