Kynuté lívance se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2.4 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Droždí
  • 10 g Citronová kůra
  • 30 g Cukr moučkový
  • 120 g Marmeláda rybízová
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 77.6 mg
  • Draslík 174.9 mg
  • Vláknina 2224 mg
  • Vitamín A 2224 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme obě mouky, cukr, rozdrobené droždí, strouhanou citronovou kůru, špetku soli, přilijeme mléko, přidáme vejce a vmícháme hladké těsto. Necháme chvíli kynout.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáváme postupně těsto a smažíme lívance z obou stran dorůžova.

  • 3

    Lívance potřeme marmeládou, zavineme a polijeme smetanou. Ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu