Kukuřičný mexický koláč s chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 325 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 215 g Fazole červené sterilované
  • 125 g Mouka kukuřičná
  • 125 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 711 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 94.1 mg
  • Draslík 722.9 mg
  • Vláknina 13123.7 mg
  • Vitamín A 13123.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozehřejeme ve woku a osmahneme na něm rozetřený česnek, pokrájené papriky a celer. Smažíme 5 minut, přidáme mleté chilli, kukuřici, pokrájená rajčata, fazole, sůl a pepř. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut, přidáme koriandr a směs přendáme do zapékací mísy.

  • 2

    Připravíme vrchní vrstvu tak, že smícháme solamyl, pšeničnou hladkou mouku, kypřící prášek a sůl. Uprostřed mouky uděláme důlek, přidáme vejce, olej a mléko a vymícháme těsto.

  • 3

    Těsto přendáme do zapékací mísy a posypeme sýrem. V předehřáté troubě zapékáme 30 minut při teplotě 220 stupňů.

  • 4

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu