Čínská zelenina
Suroviny
- 125 g Květák
 - 225 g Sýr sójový - Tofu
 - 125 g Kaštany vodní
 - 2 kávová lžička Cukr třtinový
 - 2 kávová lžička Omáčka sójová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cuketa
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pórek
 - 4 ks Kukuřice
 - 3 dl Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 184 g
 - Sodík 577 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 1.4 mg
 - Draslík 541.6 mg
 - Vláknina 13871 mg
 - Vitamín A 13871 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.9 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpálíme olej ve woku a přidáme do něj mrkev pokrájenou na plátky, cuketu nakrájenou na kolečka, přepůlené kukuřice, růžičky květáku a pokrájený pórek. Smažíme 3 minuty, vmícháme rozpůlené kaštany, tofu, vývar, sójovou omáčku, sůl, sherry a cukr. Pod pokličkou dusíme 20 minut.
 - 
                                2
Smícháme solamyl s vodou na hladkou pastu. Vmícháme do woku, přivedeme k varu a povaříme, až zhoustne.
 - 
                                3
Posypeme koriandrem a ihned podáváme.