Italský cibulový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 150 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 40 g Droždí
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 850 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 195.9 mg
  • Draslík 743.2 mg
  • Vláknina 7420.5 mg
  • Vitamín A 7420.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku a smícháme ji s droždím a vlažným mlékem. Dále přidáme špetku soli a na plátky nakrájené máslo. Těsto pořádně promícháme. Mísu zakryjeme a dáme na teplé místo kynout cca na 30 minut.

  • 2

    Zatímco kyne těsto, nakrájíme cibuli a rajčata na kolečka, slaninu na kostičky. Slaninu dáme na pánev a rozpustíme ji, přidáme cibuli a pět minut necháme na pánvi.

  • 3

    Dále si připravíme směs na zalití. Smícháme smetanu, tymián a vejce. Přidáme špetku soli, pepře a nadrcený česnek. Vše důkladně promícháme na hladký krém.

  • 4

    Vykynuté těsto rozválíme na plechu a rozložíme na něj cibuli se slaninou. Zalijeme smetanovou omáčkou a dáme do trouby na 30 minut při teplotě 180 stupňů.

Komentáře k receptu