Roláda z kančího boku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Vepřové škvarky
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 400 ml Voda pitná
  • 120 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Klobása vepřová
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Kančí bok
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 270.5 mg
  • Draslík 185.5 mg
  • Vláknina 3074.9 mg
  • Vitamín A 3074.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme a osolíme.

  • 2

    Na nádivku rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme mlékem, přimícháme umleté vepřové škvarky, klobásu nakrájenu na kostičky, jemně nasekanou petržel, prolisovaný česnek, rozmíchaná vejce, sůl, pepř a dobře promícháme.

  • 3

    Hotovou náplň naneseme na plát bůčku, dobře zavineme, převážeme potravinářským provázkem a vložíme do pekáčku na cibuli, kterou jsme nakrájeli na kolečka. Roládu podlijeme a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem, je-li třeba, podlijeme teplou vodou.

  • 4

    Hotovou roládu vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, lehce osmažíme, zalijeme vývarem, dobře rozšleháme a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Omáčku přecedíme a podáváme s nakrájenou roládou, z které jsme odstranili provázek.

Komentáře k receptu