Vanilkové cukroví s čokoládou

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Ořechy lískové
  • 25 g Tuk
  • 20 g Citronová kůra
  • 5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 74.8 mg
  • Draslík 215.8 mg
  • Vláknina 6470 mg
  • Vitamín A 6470 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, přisypeme moučkový vanilkový cukr, drcené oříšky, strouhanou citronovou kůru, přidáme měkké máslo, vejce a vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme jej na silnější plát, ze kterého tvořítky vykrajujeme různé tvary.

  • 2

    Plech potřeme tukem, vysypeme hrubou moukou a vyskládáme na něj kousky cukroví. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě přibližně 20 minut.

  • 3

    V rendlíku rozpustíme čokoládu na vaření a vždy jednu polovinu cukroví v ní namočíme. Necháme vychladnout, rozdělíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu