Segedínský guláš z kančí plece

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 500 g Zelí kysané
  • 600 g Kančí plec
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 792 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 80.5 mg
  • Draslík 391.9 mg
  • Vláknina 6108.9 mg
  • Vitamín A 6108.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, maso vykostíme a nakrájíme na kostky, zelí scedíme a překrájíme.

  • 2

    V kastrole na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso a restujeme. Maso zaprášíme moukou, mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín a pod poklicí dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme zelí a dodusíme. Na závěr guláš zahustíme smetanou, v níž jsme rozšlehali zbylou mouku a chvilku provaříme.

Komentáře k receptu