Hermelínové omelety s hříbky
Suroviny
- 150 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 270 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
 - 120 g Lišky čerstvé
 - 120 g Hříbky čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Šalotka
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 1.5 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 325 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 327.1 mg
 - Draslík 510.6 mg
 - Vláknina 687.5 mg
 - Vitamín A 687.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze zralého sýru Hermelín vydlabeme měkkou část, kterou dáme do misky. Plíseň ze sýru rozmixujeme na kaši a přidáme ji do misky. Přilijeme smetanu a smícháme ji se sýrem. Přidáme žloutky a prošleháme. Dochutíme solí, bílým pepřem a nakonec přidáme tuhý sníh.
 - 
                                2
Hříbky s liškami očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Očištěné šalotky s česnekem pokrájíme na plátky. Petrželku kudrnku omyjeme, setřepeme z ní vodu a drobně ji pokrájíme.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme plátky hub, které za stálého míchání osmažíme dozlatova. Ochutíme je solí (0,5 lžičky), černým pepřem a přimícháme petrželku. Houby vyjmeme a uchováme v teple.
 - 
                                4
V druhé pánvi rozpálíme olej (2 lžíce) a z připraveného sýrového těstíčka usmažíme 4 omelety: porci těsta nabereme malou naběračkou a nalijeme ji na rozpálený olej. Pohybem pánve těsto protřepeme a rozlijeme do stran. Omeleta by se nám neměla přichytit. Omelety pečeme zakryté přibližně 4 minuty, až se povrch zpevní.
 - 
                                5
Usmažené omelety dáme na talíře, pokryjeme houbami s petrželkou, pokapeme pikantním kečupem a podáváme.