Čokoládový koláč s ořechy a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 100 g Mandle
  • 500 g Linecké (křehké) těsto
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Nutella
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 14.8 mg
  • Draslík 182.3 mg
  • Vláknina 5720 mg
  • Vitamín A 5720 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z těsta vyválíme plát, vyložíme jím koláčovou formu a dáme na hodinu do lednice.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 3

    Těsto zakryjeme pečicím papírem, na něj nasypeme sušené fazole, aby korpus držel tvar a pečeme asi 15min. Poté necháme vychladnout.

  • 4

    Mezitím připravíme náplň. Čokoládu nalámeme a necháme rozpustit ve smetaně na mírném ohni. Přídáme lískooříškovou pomazánku, většinu orestovaných mandlí a vzniklou hmotu vlijeme do korpusu. Uhladíme a dáme min.na 2hodiny do lednice. Poté posypeme zbylými mandlemi a můžeme přidat hoblinky čokolády.

Komentáře k receptu