Srnčí plec dušená na pepři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 9 g
- Sodík 829 mg
- Bílkoviny 78 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 226 mg
- Draslík 861.7 mg
- Vláknina 3157.5 mg
- Vitamín A 3157.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na plátky.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, sůl, drcený pepř, vlijeme polovinu vývaru a pod poklicí dusíme, až je maso poloměkké. Šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, zarestujeme, zředíme zbylým vývarem a za častého míchání alespoň čtvrt hodiny povaříme.