Grilované zvěřinové válečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Salám drůbeží
  • 300 g Vepřový bok
  • 300 g Srnčí plec
  • 60 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 160.1 mg
  • Draslík 369.8 mg
  • Vláknina 2857.7 mg
  • Vitamín A 2857.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vykostíme, nakrájíme na kostky a umeleme s rohlíky, které jsme nechali namočené ve vývaru a vymačkali. Přimícháme jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, salám nakrájený nadrobno, vejce, chilli koření, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce. Poté z hmoty tvoříme silnější válečky, obalujeme v drceném pepři a ugrilujeme. V průběhu grilování válečky potíráme pivem.

Komentáře k receptu