Šťavnatá jehněčí kýta s parmezánem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 2000 g Jehněčí kýta
  • 40 ml Olej olivový
  • 120 ml Citronová šťáva
  • 4 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 170.1 mg
  • Draslík 773 mg
  • Vláknina 225 mg
  • Vitamín A 225 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a na povrchu na několika místech nařízneme. Česnek oloupeme a utřeme. Sýr nakrájíme na menší kousky. Maso osolíme a opepříme, zářezy vyplníme kousky sýra a česnekem a zalijeme jej citronovou šťávou. Necháme 30 minut odležet.

  • 2

    Marinované maso zabalíme do dvou vrstev olejem potřeného papíru, převážeme provázkem a dáme grilovat na cca 120 minut. Během grilování v polovině času otočíme. Servírujeme se šťávou z grilování.

Komentáře k receptu