Dvoubarevný koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 100 g Cukr moučkový
  • 40 g Kakao
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 23.6 mg
  • Draslík 116.8 mg
  • Vláknina 1391.2 mg
  • Vitamín A 1391.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto: Máslo ušleháme s vejcem a cukrem, postupně přilijeme mléko a přisypeme mouku, těsto vyšleháme a nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta vlijeme do olejem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče a rozetřeme. Do druhé poloviny těsta důkladně vmícháme kakao a nalijeme rovnoměrně na světlé těsto. Pečeme asi půl hodiny ve středně vyhřáté troubě.

  • 2

    Než se koláč upeče, vyšleháme z bílků, moučkového cukru a citronové šťávy polevu, kterou rozetřeme na hotový koláč. Podáváme nakrájené na kostky, aby vynikla barevnost koláče.

Komentáře k receptu