Hrášková polévka s pórkem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek
  • 1300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 544.3 mg
  • Vláknina 15125.2 mg
  • Vitamín A 15125.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek podusíme asi 10 minut v 300ml osolené vody a rozmixujeme.

  • 2

    Na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji hladkou moukou a připravíme světlou jíšku.

  • 3

    Rozmixovaný hrášek vložíme do hrnce, dolijeme 1l vody a přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, pepř, majoránku a utřený česnek. Vše chvíli povaříme.

  • 4

    Nakonec polévku zahustíme připravenou jíškou, znovu krátce povaříme a podle chuti přisolíme.

Komentáře k receptu