Těstoviny s hříbky ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hříbky čerstvé
  • 600 g Těstoviny Fusilli
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 3 ks Šalotka
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 dl Bujón houbový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1125 kcal
  • Sacharidy 150 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 148 g
  • Cholesterol 80.8 mg
  • Draslík 986.1 mg
  • Vláknina 11562.5 mg
  • Vitamín A 11562.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hříbky očistíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme je na kousky velikosti sousta. Šalotky oloupeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo (1 lžíce) a šalotku zpěníme dozlatova. Přilijeme houbový bujon a šalotku povaříme 10 minut. Pak ji přecedíme a prolisujeme do houbového bujonu.

  • 3

    V jednom větším hrnci přivedeme k varu 2.5 litru vody s lžičkou soli. Italské těstoviny uvaříme podle návodu, pak je scedíme, propláchneme vodou, odložíme zpět do hrnce a uchováme je teplé.

  • 4

    V druhém hrnci rozpálíme máslo (1 lžíce) s olejem a hříbky zprudka za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. Ochutíme je pepřem, přilijeme bujon se šalotkou a pomalu vaříme 5 minut.

  • 5

    Přimícháme smetanu, ve které jsme rozmixovali 1 lžíci hladké mouky. Krátce, asi 3-4 minuty povaříme a dochutíme solí.

  • 6

    Těstoviny dáme na talíře, zalijeme omáčkou s hříbky a podáváme.

Komentáře k receptu